Loading...

Zonder herder

columns en verhalen eerder verschenen in Vruchtbare Aarde

Zonder herder is de tweede serie columns en korte verhalen over het leven in een bergdorp in de Sierra Nevada in Andalusië.

In de herfst van 2009 verscheen in Vruchtbare aarde mijn eerste column. Het verhaal van de laatste herder in het Spaanse bergdorp in de Sierra Nevada waarin ik woon. Vele columns volgden over het leven van de dorpelingen hun gebruiken en hoe ik me daar met mijn man, honden en guest house een plek tussen verwierf. In 2014 maakte ik een verzamelbundel van deze columns en recepten met de titel: De laatste herder. Dit is de tweede verzamelbundel met columns over de veranderende tijd in het Spaanse bergdorp. Een dorp dat stiller wordt. De stal van de schaapherder is leeg, de laatste herder is dood.

Het authentieke Spaanse boerenleven in het bergdorp is zo goed als voorbij. Het platteland loopt leeg, het dorp Mairena wordt stiller. De bed & breakfast Viña y Rosales heeft niet te klagen. Dankzij Booking.com en Tripadvisor wordt het dorp druk bezocht door toeristen. Het zijn veranderende tijden, toerisme is booming, toch uit ik ook mijn zorg over de klimaatverandering die duidelijke invloed heeft en mijn veertigste column gaat over het basisinkomen.

De oplossing van veel problemen in deze maatschappij. Lees de column


Bestel Zonder herder hier:

  • e-book bij Amazon.nl
  • papierenboek
  • Vruchtbare Aarde