Loading...

Naar het land van het lopend licht

Serie in vijf delen

Naar het land van het lopend licht is het verhaal over de fictieve familie Maris en hun wel en wee.

 • In deel 1 Duisternis (link naar epub)
  Pater familias, Frans Maris, ligt op sterven. Zijn jongste dochter Alma komt voor hem zorgen en probeert terloops haar vaders grote geheim, iets met Spanje en een vrouw, aan hem te ontfutselen. Ondertussen wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden en de geheimen die ze met niemand kan delen. (72 bladzijden)
 • Deel 2: Dageraad
  In de dagen voor Frans’ dood keert hij in zijn herinnering terug naar Spanje, waar hij de liefde van zijn leven heeft ontmoet. Waren de keuzes die hij maakte goed of fout? In elk geval bepaalde hij hiermee het lot van zijn drie kinderen.
 • Deel 3: Liefde en licht
  Tijdens de voorbereiding van de speech die Amór bij haar vaders crematie zal houden, wordt ze geconfronteerd met de grote invloed die haar moeder en overleden tweelingzusje Lucia op haar leven hebben. Dankzij de dood van haar vader durft Amór haar duistere jeugd en alter ego van zich af te schudden en eindelijk voor zichzelf te kiezen.
 • Deel 4: Maanlicht
  Alma gaat gewapend met de urn waarin haar vaders as, zijn dagboeken en brieven naar Spanje. Vol verwachting ziet ze uit naar de ontmoeting met haar halfbroer. Ze hoopt een stukje van haar vader in hem terug te vinden, maar ontmoet een man die ze liever niet had gekend.
 • Deel 5: Claire obscure
  Wanneer de geschiedenis zich herhaalt en de zoon meer op zijn vader lijkt dan hij had gedacht, komt hij dankzij zijn twee halfzussen oog in oog te staan met zijn verleden.
 • Fragment uit deel 1:

  Duisternis

  Alma ging naar de wc en schrok van het luide ruisen van de stortbak toen ze doortrok. De ketting met het houten handvat sloeg tegen de muur. In de gang liet ze het licht branden. Haar armen waren vermoeid van het bladharken, haar benen loom, langs de trapleuning trok ze zich naar boven. Het tochtte in het trappenhuis. De stilte, de gevallen avond, er hing een loodzware sfeer in huis. Voorzichtig opende ze de deur naar haar vaders slaapkamer.
  ‘Pap?’ Ze sloop naar zijn bed. Hij lag onveranderd op zijn zij, gaf geen snurk, geen zucht. De wekker sprong op 21.34. Ze bracht haar hoofd vlak bij zijn gezicht. Ademde hij niet meer? Het zweet brak haar uit. Had ze beneden rondgehangen, terwijl hij stervende was?
  Zijn voorhoofd voelde droog aan. Het broeierige van eerder was zelfs kil. Zijn huid leek van papier. Heel rustig en heel definitief sijpelde de notie haar bewustzijn binnen. Haar geest stribbelde nog tegen, maar diep vanbinnen zei een grafstem: je vader is dood.
  Op haar tenen balancerend deinsde ze terug, de schreeuw kroop uit haar buik omhoog en verstomde ergens tussen haar middenrif en haar keel: Neee! Dit kon niet, mocht niet, wilde ze niet. Haar lichaam stond snaarstrak. Haar vingertoppen tintelden. Haar hoofdhuid prikkelde. Onder haar oksels prikten zenuweindjes en kliertjes als spelden. Ze was zich volledig bewust van haar eigen lichaam, geest, gedachten, haar aanwezigheid in de kamer terwijl ze keek naar haar dode vader.
  Hij had het geweten. Hij lag dood te gaan, terwijl zij daar totaal geen vermoeden van had. Met zichzelf bezig. Met vroeger. Zijn geheim. Ze was te laat. Verdomme, waarom had ze niets in de gaten gehad? Maar was dit niet juist goed? Hij had niet geleden. Die verstandelijke gedachten ook. De clichés. Waarom voelde ze niets? Moest ze niet huilen, krijsen van verdriet?

  Klik en haal de epub naar je toe!

  Deel 1 Duisternis